Ελληνικό Content Drive

Αρχικά είχαμε διαλέξει το Ourmedia και το Ιnternet Archive για να φιλοξενήσουμε τα media αρχεία μας και κυρίως τα mp3 των podcast. Ο κυριότερος λόγος ήταν η εκτίμηση για τη δουλειά που κάνει τόσα χρόνια το Internet Archive. Έχει από τις καλύτερες συλλογές ελεύθερου περιεχομένου στον πλανήτη και μην ξεχνάμε και το Wayback machine.

Τo κακό όμως είναι ότι το Ourmedia project είναι ακόμη alpha, με πολλά προβλήματα στο να ανεβάσει κανείς περιεχόμενο, αδυναμία για τεχνική υποστήριξη κλπ. Σα να μην έφταναν τα παραπάνω λίγο πριν το καλοκαίρι έκοψε τα feeds του γιατί κατέβαζαν τον server. Αναγκαστήκαμε έτσι να καταφύγουμε στο Odeo. Η εφαρμογή είναι πολύ καλύτερη (αν και ο player είναι σχετικά προβληματικός) αλλά υπάρχει ο περιορισμός των 50ΜΒ ανά αρχείο για αυτό το λόγο τα mp3 είναι 11kHz και 64kbit/s.

Συνήθως αυτό αρκεί αν σκεφθείτε ότι μερικοί σταθμοί εκπέμπουν στο διαδίκτυο από ραδιόφωνα που έχουν καλώδιο από την έξοδο των ακουστικών στο line in της κάρτας ήχου ενός υπολογιστή (αυτόπτης μάρτυρας!)

Αν το mp3 παίξει σε player διαφορετικό του Odeo, γίνει stream κλπ. προσθέτουν ένα id των 3'' αλλά για δωρεάν υπηρεσία μιλάμε, δεν νομίζω ότι είναι κάτι το τραγικό.

Πάντως βλέποντας το διαθέσιμο περιεχόμενο σε άλλες γλώσσες, νομίζω ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να επιδιωχθεί ένα εντονότατο content drive ώστε να ψηφιοποιηθεί και να διατεθεί δωρεάν το υπάρχον περιεχόμενο, αρχίζοντας από της συλλογές του Δημοσίου. Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από την ΕΡΤ. Για να ρωτήσουμε λοιπόν τον κ. Ρουσόπουλο.

Θα μπορούσαμε επίσης να ενημερώσουμε πανεπιστήμια ώστε μέσω εργασιών φοιτητών για παράδειγμα να στηριχθεί η Wikipedia.

Όποια πρόταση καλοδεχούμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: